Blog | Τρόπος ζωής | Επίπεδη κοιλιά; 5 απλοί τρόποι να το πετύχετε

H επίπεδη κοιλιά, το λεγόμενο flat belly, απασχολεί μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, ειδικά όταν το επιθυμητό αποτέλεσμα απομακρύνεται λόγω συμπτωμάτων, όπως το φούσκωμα και το πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς. Το καλοκαίρι μάλιστα, τέτοια συμπτώματα μπορεί να γίνουν άκρως ενοχλητικά. Το κοιλιακό φούσκωμα είναι πιθανό να επιμένει ακόμα και αν ελέγχετε το βάρος σας ή ακολουθείτε έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει ότι οι εξαντλητικές δίαιτες και η πολύωρη γυμναστική δε θα σας οδηγήσουν στο να επιτύχετε τον στόχο σας. Από την άλλη απλές και εύκολες αλλαγές στην καθημερινότητα ίσως φανούν πιο αποτελεσματικές. 

 

5 απλές συμβουλές για flat belly

1.Περιορίστε το άγχος

Η υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και η ευεξία επηρεάζονται κατά πολύ από την ψυχική ισορροπία. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει αμφίδρομη σχέση μεταξύ εγκεφάλου και εντέρου, όπου νευρικά σήματα μεταφέρονται από το ένα σύστημα στο άλλο, μέσω του άξονα εγκεφάλου-εντέρου (gut-brain axis). Εδραιώνεται, λοιπόν, η υπόθεση ότι το εντερικό μικροβίωμα και η κινητικότητα του εντέρου έχουν άμεση σχέση με τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε καθημερινά και τον τρόπο με τον οποίον αυτά μας επηρεάζουν.

Ταυτόχρονα, καθημερινές μεταπτώσεις στη διάθεσή μας και το stress οδηγούν στην αύξηση της παραγωγής κορτιζόλης, η οποία είναι και η ορμόνη του stress. Σήμερα, η κορτιζόλη έχει συνδεθεί με την αποθήκευση λίπους στην κοιλιακή χώρα, γεγονός που σημαίνει ότι το άγχος ίσως είναι ανασταλτικός παράγοντας για να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που επιθυμείτε. Δοκιμάστε να συνδυάσετε τη σωματική δραστηριότητα με τη ψυχική ισορροπία, κάντε για παράδειγμα γιόγκα ή κάποιες ασκήσεις αναπνοής, έτσι ώστε να παραμένετε ήρεμοι και χαλαροί. 

 2.Κοιμηθείτε περισσότερο

Ο σωστός και επαρκής ύπνος επηρεάζει τη συνολική υγεία και αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση της ευεξίας. Άγχος και κακός ύπνος συχνά συσχετίζονται, με το ένα να προκαλεί ή να επιδεινώνει το άλλο. Ταυτόχρονα, η συνεχής έλλειψη ύπνου προκαλεί κούραση και αυτό ίσως σημαίνει πιο έντονο αίσθημα πείνας. Μεγάλο μέρος ανθρώπων προκειμένου να τονωθούν οδηγούνται στην κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού, που στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται και, επομένως, στην αύξηση του βάρους τους. 

3.Περιορίστε αλκοόλ, καφεΐνη, ανθρακούχα

Παραδοσιακά το καλοκαίρι είναι η εποχή των «υγρών». Από το νερό έως τα αλκοολούχα ροφήματα, όλα τα ποτά έχουν την τιμητική τους. Ακόμα και το νερό, το οποίο μας είναι απαραίτητο, ίσως και στη διπλάσια ποσότητα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, μπορεί να δημιουργήσει ενοχλητικό φούσκωμα.

Η μπύρα αποτελεί το κυρίαρχο αλκοολούχο της εποχής, ωστόσο είναι «ένοχη» για το κοιλιακό φούσκωμα, κυρίως αν καταναλώνεται αλόγιστα. Ακόμα ένα ρόφημα που επιβαρύνει αισθητά είναι ο καφές. Η καφεΐνη που περιέχεται τον καφέ έχει την ικανότητα να διεγείρει τους νευρώνες του σώματος, συμπεριλαμβανομένων αυτών του παχέος εντέρου, προκαλώντας γαστρεντερικές ενοχλήσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένα ερεθισμένο έντερο σε διέγερση, σίγουρα θα έχει και εξωτερικά ορατά αποτελέσματα, όπως πρήξιμο.

Αναφερόμενοι στα ροφήματα, δεν γίνεται να μη συμπεριλάβουμε τα ανθρακούχα αναψυκτικά, τα οποία αποτελούν μια ελκυστική λύση στις υψηλές θερμοκρασίες. Ενδεχομένως όμως, το μόνο που θα κερδίσετε είναι πολλές θερμίδες ή/και πρήξιμο στην περιοχή του στομάχου και της κοιλιάς. Το ανθρακικό, που περιέχεται σε αυτού του είδους τα αναψυκτικά, οδηγεί σε συσσώρευση αερίων, τα οποία εκλύονται από την αντίδραση με το ανθρακικό.

Σε κάθε περίπτωση προτιμήστε φυσικό μεταλλικό νερό. Είναι η καλύτερη πηγή υγρών, σας προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση και τη δροσιά που ίσως αναζητάτε. Αν αναζητάτε κάτι εναλλακτικό τότε δοκιμάστε φυσικά, κρύα ροφήματα με βάση το νερό όπως το χειροποίητο τσάι ή τη σπιτική λεμονάδα. Μια ακόμα καλή επιλογή είναι οι φυσικοί χυμοί ή τα smoothies με βάση τα φρέσκα φρούτα εποχής.

4.Αποφύγετε το αλάτι

Το αλάτι είναι ένοχο για διάφορα προβλήματα υγείας. Είναι δυνατόν να προκαλέσει έντονη κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα το φούσκωμα. Μεγάλη προσοχή χρειάζονται και «οι κρυφές» πηγές αλατιού και νατρίου. Όσον αφορά τη μαγειρική σας, προσπαθήστε να το περιορίσετε και να εμπλουτίζετε τα φαγητά σας με άλλα συστατικά που θα δώσουν γεύση, δεν υπολείπονται σε τίποτα του αλατιού και προσφέρουν πολλά επιπλέον θρεπτικά συστατικά, όπως λεμόνι, ξύδι, ρίγανη, θυμάρι κ.ά.

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και κυρίως τα αλλαντικά, μιας και περιέχουν μεγάλες ποσότητες νιτρικών, τις έτοιμες σάλτσες και αλοιφές, καθώς και τα συσκευασμένα αρτοσκευάσματα.

5.Δοκιμάστε τα προβιοτικά

Τα προβιοτικά αντιπροσωπεύουν τα ωφέλιμα ζωντανά βακτήρια που φυσιολογικά αποικίζουν στον ανθρώπινο μικροοργανισμό και κατά πλειοψηφία στο εντερικό μικροβίωμα. Η ανθρώπινη μικροχλωρίδα περιλαμβάνει μη παθογόνα, δυνητικά παθογόνα και παθογόνα βακτήρια. To πιο σημαντικό για την ομαλή συμβίωση όλων των παραπάνω στον ανθρώπινο οργανισμό είναι η διατήρηση της ισορροπίας των πληθυσμών τους. Αν οι πληθυσμοί των μικροοργανισμών διαταραχθούν, τότε είναι δυνατόν να προκληθούν παρενέργειες, όπως τα «αθώα φουσκώματα», τα οποία όμως διαφέρουν σε σοβαρότητα. Τα προβιοτικά συμμετέχουν στην πέψη, τη διάσπαση και την απορρόφηση συστατικών, την παραγωγή βιταμινών, ενώ βελτιώνουν την πεπτική υγεία και ισορροπία.

Η κυριότερη πηγή προβιοτικών είναι τα ζυμούμενα γαλακτοκομικά, όπως το γιαούρτι ή το κεφίρ. Ωστόσο στις μέρες μας ο τρόπος παραγωγής των παραδοσιακά πλούσιων σε προβιοτικά τροφίμων έχει αλλάξει και αυτό σημαίνει ότι δεν εξασφαλίζονται επαρκείς ποσότητες ζώντων και ενεργών καλλιεργειών. Για αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να ελέγχετε πάντα την ετικέτα όσων αγοράζετε και καταναλώνετε.

Από την άλλη η σύγχρονη καθημερινότητα, οι διατροφικές συνήθειες, οι περιβαλλοντικοί ρύποι και φυσικά οι φαρμακευτικές αγωγές τείνουν να προκαλούν ανισορροπία στους βακτηριακούς πληθυσμούς του εντέρου με αποτέλεσμα τη διατάραξη του εντερικού μικροβιώματος και κατ’ επέκταση της υγείας. Η καθημερινή πρόσληψη επαρκούς ποσότητας προβιοτικών συχνά δεν εξασφαλίζεται μέσω της τροφής. Επομένως, η συμπληρωματική πρόσληψή τους είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία στις μέρες μας. Στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής υπάρχουν πολλά προϊόντα προβιοτικών σε συνδυασμούς και ποσότητες κατάλληλα για τις ανάγκες σας. Διαβάστε πάντοτε τις ετικέτες και τις πληροφορίες των προϊόντων και συμβουλευτείτε τον γιατρό, τον διαιτολόγο ή τον φαρμακοποιό σας για το καταλληλότερο.

Προβιοτικά bacteflora® από την OLONEA®

Στην OLONEA®, στοχεύουμε στην δημιουργία αποτελεσματικών προϊόντων, με κύριο μέλημα μας τον άνθρωπο και την υγεία. Με σαφή σημεία υπεροχής, η οικογένεια προβιοτικών bacteflora® είναι εδώ για να καλύψει τις ανάγκες σας για ένα ισορροπημένο και υγιές εντερικό μικροβίωμα. Τα προϊόντα bacteflora® εμπεριέχουν εξειδικευμένους συνδυασμούς ζωντανών βακτηριακών στελεχών, πρεβιοτικών και μεταβιοτικών, για συνδυαστική δράση. Τα πρεβιοτικά ενισχύουν την ανάπτυξη των προβιοτικών βακτηρίων, αποτελώντας θρεπτικό υπόστρωμα για αυτά.

Ακολουθώντας όλες τις επιστημονικές εξελίξεις χρησιμοποιούμε καινοτόμα συστατικά, όπως τα μεταβιοτικά. Τα μεταβιοτικά αποτελούν τη νέα γενιά στην υγεία του εντέρου. Τα θερμικά απενεργοποιημένα βακτηριακά στελέχη μεταβιοτικών εξασφαλίζουν υψηλή και απόλυτη σταθερότητα, ενώ συμβάλλουν στη φυσιολογική ανοσολογική και φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού.

 

Προβιοτικά και φυτικές ίνες bactefiber® από την OLONEA®

H περιστασιακή ή χρόνια δυσκοιλιότητα αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα εμφάνισης φουσκώματος. Τα προϊόντα bactefiber® είναι κατάλληλα για την ανακούφιση συμπτωμάτων δυσκοιλιότητας και την επαναφορά της φυσιολογικής κινητικότητας του εντέρου. Με συνδυασμούς κλινικά μελετημένων προβιοτικών και υδατοδιαλυτών φυτικών ινών Sunfiber βοηθούν στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα με φυσικό τρόπο χωρίς την εμφάνιση παρενεργειών, όπως πόνος,  , μετεωρισμός και φούσκωμα.

Όλα τα προϊόντα της OLONEA® είναι κατάλληλα για vegan , δεν περιέχουν συντηρητικά, βλαπτικά πρόσθετα, GMO και αλλεργιογόνα.

 

 

 

 

 

Blog | Τρόπος ζωής | Επίπεδη κοιλιά; 5 απλοί τρόποι να το πετύχετε
Μια γυναίκα που κοιμάται ήρεμη, χωρίς να νιώθει άγχος ή να έχει stress.
Ένα ποτήρι με αναψυκτικό τύπου cola με μια φέτα λεμόνι, πάνω σε ένα τραπέζι κήπου, με φόντο πράσινα δέντρα.
Συσκευασίες των προβιοτικών bacteflora® DAILY, bacteflora® PLUS, bacteflora® MICROBIOME, bacteflora® GOLD και bacteflora® JUNIOR, από την OLONEA®, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.
Συσκευασία των προβιοτικών και φυτικών ινών bactefiber® REGULAR από την OLONEA®.
Μια γυναίκα που κοιμάται ήρεμη, χωρίς να νιώθει άγχος ή να έχει stress.
Ένα ποτήρι με αναψυκτικό τύπου cola με μια φέτα λεμόνι, πάνω σε ένα τραπέζι κήπου, με φόντο πράσινα δέντρα.
Συσκευασίες των προβιοτικών bacteflora® DAILY, bacteflora® PLUS, bacteflora® MICROBIOME, bacteflora® GOLD και bacteflora® JUNIOR, από την OLONEA®, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.
Συσκευασία των προβιοτικών και φυτικών ινών bactefiber® REGULAR από την OLONEA®.