ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Αποκαθιστούν τη φυσιολογική κινητικότητα του εντέρου με φυσικό τρόπο 

Τι είναι οι φυτικές ίνες;

Οι φυτικές ίνες είναι σύνθετοι υδατάνθρακες, τους οποίους συναντάμε σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης. 

Οι συγκεκριμένοι πολυσακχαρίτες διαφέρουν από τα υπόλοιπα σάκχαρα, λόγω της ιδιότητάς τους να μην διασπώνται και συνεπώς να μην πέπτονται. Περνούν το ανώτερο γαστρεντερικό σύστημα ανέπαφοι και φτάνουν στο παχύ έντερο και στο κόλον, όπου ασκούν τις ευεργετικές τους δράσεις. 

 

Φυσιολογική κινητικότητα του εντέρου 

 

Οι φυτικές ίνες ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα, κάνοντας τα κόπρανα εύκολα προς αποβολή (Bristol Stool Scale-Τυπος 3 & 4).

Παράλληλα, συμβάλλουν και στην αντιμετώπιση της διάρροιας, καθώς έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν νερό και να προσθέτουν όγκο στα κόπρανα.

Επιπλέον οφέλη για την υγεία 

 

Πρεβιοτική
δράση

Έλεγχος επιπέδων χοληστερόλης & σακχάρου στο αίμα

Υγιές
βάρος

 

Σύμφωνα με τον FDA, έχουν ευεργετικές επιδράσεις στον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα, της μειωμένης πρόσληψης θερμίδων και της ρύθμισης της συχνότητας των κενώσεων

Κλινικά μελετημένες

πρώτες ύλες

 

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των bactefiber® είναι μελετημένα για τη δράση τους και την αποτελεσματικότητά τους. Όλες οι πρώτες ύλες φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την υψηλή τους ποιότητα και την ασφάλειά τους. 

 

Το Sunfiber® είναι η πιο μελετημένη διαλυτή ίνα στον κόσμο. Προέρχεται από το φασόλι γκουάρ, που καλλιεργείται στην άνυδρη δυτική Ινδία. Το μερικώς υδρολυμένο Guar Gum (PHGG), αποτελείται κυρίως από γαλακτόζη και μαννόζη σε αναλογία περίπου 1:2, είναι άοσμο, άγευστο, μη τοξικό, υδατοδιαλυτό σε ζεστό και κρύο νερό, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.


Άξονας εντέρου-εγκεφάλου

 

Γνωρίζατε ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ κεντρικού και εντερικού νευρικού συστήματος;

Το νευρικό σύστημα και η γαστρεντερική οδός επικοινωνούν μέσω ενός αμφίδρομου δικτύου σημάτων. Σε περιπτώσεις ανισορροπίας του εντερικού μικροβιώματος, δηλαδή δυσβίωσης, οι συνδέσεις αυτές απορρυθμίζονται.

Στην κλινική πράξη υπάρχουν περιστατικά, στα οποία η εντερική δυσβίωση συσχετίστηκε με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος (π.χ. αυτισμό, αγχώδεις-καταθλιπτικές συμπεριφορές) και λειτουργικές γαστρεντερικές διαταραχές.

 

Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου αποτελεί παράδειγμα αυτών των πολύπλοκων σχέσεων και η κατανόηση αυτών των αλλαγών μπορεί να προσφέρει νέες στοχευμένες θεραπείες

Διατροφή Low FODMAPs

 

Ο όρος FODMAPs αναπτύχθηκε για να περιγράψει τους ανεπαρκώς απορροφούμενους υδατάνθρακες βραχείας αλύσου, οι οποίοι υφίστανται ταχεία ζύμωση. Ως αποτέλεσμα προκαλείται υπερβολική συσσώρευση υγρών και αερίων, που οδηγεί στην πρόκληση φουσκώματος, μετεωρισμού, κοιλιακού άλγους και άλλων διαταραχών του γαστρεντερικού συστήματος.

 

Διατροφή χαμηλή σε FODMAP, έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τα γαστρεντερικά συμπτώματα σε ασθενείς με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.

Προϊόντα κατάλληλα για όλους

 

Τα επιμέρους συστατικά των σκευασμάτων έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από εγκεκριμένους φορείς.