ΤΣΑΙ MATCHA

Το πιο εκλεκτό πράσινο τσάι

Ιαπωνική προέλευση

Sadō στα ιαπωνικά σημαίνει «Ο Δρόμος του Τσαγιού». Το sadō matcha καλλιεργείται σε οικογενειακές φάρμες της Ιαπωνίας, συνδυάζοντας παραδοσιακές με σύγχρονες τεχνικές φροντίδας και συγκομιδής.
 
Έτσι επιτυγχάνεται η καλύτερη ποιοτικά απόδοση καλλιέργειας.
 
Tea masters επιλέγουν προσεκτικά τα φύλλα κάθε συγκομιδής, για τη δημιουργία του πλούσιου και μοναδικού γευστικού προφίλ του sadō matcha.

Τι είναι το τσάι matcha;

 

Το τσάι matcha είναι μια πολύ λεπτή σκόνη αλεσμένων, ολόκληρων φύλλων πράσινου τσαγιού και αποτελεί το πιο εκλεκτό τσάι στον κόσμο. Με χώρα προέλευσης την Ιαπωνία, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε εορταστικές τελετές και αποτελεί αγαπημένο ρόφημα πολλών.

Εντυπωσιάζει τόσο με τη γεύση, όσο και με τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, καθώς αποτελεί μία από τις πλουσιότερες διατροφικές πηγές αντιοξειδωτικών και πολυφαινόλων, ενισχύει τον μεταβολισμό και δρα αγχολυτικά.

Τσάι matcha

 

Αν και προέρχεται από το ίδιο φυτό (Camelia sinensis), διαφέρει μεταξύ άλλων ειδών πράσινου τσαγιού στη διαδικασία καλλιέργειας και συγκεκριμένα στην περίοδο πριν τη συγκομιδή. Τα φύλλα matcha καλύπτονται από το φως του ήλιου, για περίπου 1 μήνα πριν από τη συγκομιδή. Έτσι, αυξάνονται τα επίπεδα χλωροφύλλης και συνεπώς η περιεκτικότητα του φυλλώματος σε θρεπτικά συστατικά.

Μετά τη συγκομιδή τα φύλλα αποστειρώνονται και αλέθονται φυσικά, με πέτρες. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά λεπτή και πυκνή σκόνη, έντονα πράσινη, γνωστή ως matcha.

Matcha Grades

 

CEREMONIAL MATCHA

Το Ceremonial (τελετουργικό) Grade Matcha αποτελεί το τσάι της παραδοσιακής ιαπωνικής τελετής τσαγιού. Προέρχεται από την πρώτη συγκομιδή του φυτού και χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη ποιοτικά και γευστικά ποικιλία πράσινου τσαγιού matcha. Με έντονα πράσινο χρώμα, απαλή υφή και μια φρέσκια, λεπτή γεύση, καθίσταται ιδανικό για την παρασκευή ζεστού ροφήματος, χωρίς επιπλέον προσθήκες.

PREMIUM MATCHA

Το Premium Matcha περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο Ceremοnial Grade. Η σοδειά του προέρχεται από τη δεύτερη συγκομιδή, γεγονός που το καθιστά ισχυρότερο σε γεύση και λιγότερο γλυκό από το Ceremonial. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό συνταγών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Παραδοσιακή ιαπωνική μέθοδος παρασκευής ροφήματος matcha 

Εναλλακτικά απολαύστε το σε παγωμένο ρόφημα ή προσθέστε το σε smoothie, shake ή ζεστό ρόφημα.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Προϊόντα ΦΙΛΤΡΑ

There are no results.